Όλη η οικογένεια λατρεύει τα ζυμαρικά αλλά σήμερα θα αφήσεις για λίγο στην άκρη το κλασικό σπαγγέτι και θα φτιάξεις υπέροχα νιόκι με θρεπτικό σπανάκι και τριμμένο τυρί.
Συστατικά
Τρόπος Μαγειρέματος
- Γεμίζεις μια κατσαρόλα με νερό, ρίχνεις αλάτι και τα νιόκι
- Τα αφήνεις να βράσουν για 4-5 λεπτά και στη συνέχεια τα αφαιρείς με την τρυπητή κουτάλα κρατώντας το νερό
- Στην κατσαρόλα με το νερό από τα νιόκι βάζεις το σπανάκι και το αφήνεις να βράσει για 5 περίπου λεπτά
- Το αφαιρείς, το βάζεις στο σουρωτήρι και το στραγγίζεις καλά
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνεις την κρέμα γάλακτος και προαιρετικά λίγο τριμμένη παρμεζάνα
- Προσθέτεις τα νιόκι και ανακατεύεις καλά για 2-3 λεπτά
- Στη συνέχεια τα μεταφέρεις σε ένα ταψί και τα αφήνεις να ψηθούν στο προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να πάρουν χρώμα και να φουσκώσουν
- Σερβίρεις και ρίχνεις τριμμένη παρμεζάνα