Τα ζυμαρικά είναι πάντα μια καλή ιδέα. Και αν θέλεις ένα ελαφρύ γεύμα οι πένες με ελιές και παρμεζάνα, ιδανικά light, είναι ότι καλύτερο ειδικά μετά τις γιορτές.
Συστατικά
- 1/2 κιλό πένες
- 1 φλ. ελιές Καλαμών
- ½ φλυτζάνι κάπαρη
- ½ φλ. ελαιόλαδο
- 4 μικρές τομάτες ψιλοκομμένες
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- ½ κ. γ. ρίγανη
- 1 φλυτζάνι νερό
- αλάτι
- πιπέρι
- παρμεζάνα
Τρόπος Μαγειρέματος
- Πλένεις καλά την κάπαρη και τη στραγγίζεις
- Ρίχνεις το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και σοτάρεις το κρεμμύδι για 3-4 λεπτά
- Προσθέτεις τις ελιές, την ντομάτα, την κάπαρη, το σκόρδο, το νερό, αλάτι και πιπέρι και τα αφήνεις να βράσουν για 15 περίπου λεπτά
- Σε μία κατσαρόλα βράζεις τις πένες ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας
- Τα στραγγίζεις και τα ρίχνεις στην κατσαρόλα με τη σάλτσα
- Τα ανακατεύεις με την ξύλινη κουτάλα σερβίρεις και ρίχνεις από πάνω νιφάδες παρμεζάνας