Τα παντζάρια είναι στην εποχή τους και πρέπει να γνωρίσεις ότι πρόκειται για λαχανικά πλούσια σε κάλιο που μειώνουν την χοληστερόλη. Παράλληλα όμως είναι super γευστικά και σήμερα θα τα συνδυάσεις με γιαούρτι δημιουργώντας μια απολαυστική παντζαροσαλάτα.
Συστατικά
- 1/2 κιλό παντζάρια χωρίς τα φύλλα
- 1 φλ. καρυδόψιχα
- 1/2 φλ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
- 250 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
- 150 γρ. μαγιονέζα light
- 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Γεμίζεις μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό, ρίχνεις μπόλικο αλάτι και προσθέτεις τα παντζάρια
- Τα αφήνεις να βράσουν για 30-40 λεπτά και αφού μαλακώσουν τα βάζεις μέσα στο τρυπητό, αφαιρείς τη φλούδα και τα κόβεις σε μικρά καρέ
- Τα βάζεις σε ένα μπολ και τα αφήνεις τα κρυώσουν εντελώς
- Μπορείς να τα βράσεις από το προηγούμενο βράδυ και να τα βάλεις στο ψυγείο σε ένα μπολ σκεπασμένο με διάφανη μεμβράνη
- Πολτοποιείς τα παντζάρια στο μπλέντερ και στη συνέχεια προσθέτεις το σκόρδο, το γιαούρτι, τη μαγιονέζα, το λάδι, το αλάτι και το πιπέρι και χτυπάς καλά
- Βάζεις το μείγμα με τα παντζάρια στη σαλατιέρα και προσθέτεις το μαϊντανό και τα καρύδια
- Ανακατεύεις καλά και τοποθετείς την παντζαροσαλάτα στο ψυγείο πριν τη σερβίρεις