Το παραδοσιακό τζατζίκι δεν μπορεί να λείπει τόσο από το γιορτινό τραπέζι τόσο της Ανάστασης όσο και του Πάσχα. Θα φτιάξεις το πιο νόστιμο γρήγορα και εύκολα.
Συστατικά
- 2 κεσεδάκια γιαούρτι
- 4 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
- 1 μεγάλο αγγούρι τριμμένο
- 1 κ.σ. ξίδι
- 5 κ.σ. ελαιόλαδο
- άνηθο ψιλοκομμένο
- δυόσμο ψιλοκομμένο
- αλάτι
- πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Στύβεις καλά το αγγούρι για να βγάλει τα υγρά του
- Σε ένα μπολ βάζεις το τριμμένο αγγούρι, το γιαούρτι, το ξίδι, το ελαιόλαδο, το λιωμένο σκόρδο και λίγο αλάτι
- Ανακατεύεις πολύ καλά με ένα μεγάλο κουτάλι
- Προσθέτεις το σκόρδο και συνεχίζεις το ανακάτεμα
- Βάζεις το τζατζίκι σε ένα γυάλινο μπολ, το σκεπάζεις καλά με διάφανη μεμβράνη και το τοποθετείς στο ψυγείο.