Με τα όσπρια μπορείς να φτιάξεις υπέροχες σαλάτες, δροσερές ως συνοδευτικό αλλά και κυρίως πιάτο και οι φακές είναι η καλύτερη ιδέα.
Συστατικά
- 300 γρ. φακές
- 1 ντομάτα κομμένη σε μικρά καρέ
- 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 120 γρ. φέτα κομμένη σε μικρά καρέ
- 4-5 ελιές Καλαμών χωρίς κουκούτσι κομμένες σε μικρές ροδέλες
- 2 κ. σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
- ρίγανη
- ελαιόλαδο
Ντρέσινγκ
- 2 μεγάλες σκελίδες σκόρδο λιωμένο
- 1 κ.σ. ξίδι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Βάζεις στην κατσαρόλα νερό μέχρι τη μέση και βράζεις τις φακές για 30-35 λεπτά
- Τις σουρώνεις και τις βάζεις σε ένα μεγάλο μπολ
- Προσθέτεις όλα τα υλικά εκτός από το λάδι και ανακατεύεις απαλά με την ξύλινη κουτάλα
- Ρίχνεις από πάνω το λάδι στο μπολ ή το ντρέσινγκ ή σε κάθε πιάτο ξεχωριστά αφού σερβίρεις
Ντρέσινγκ
- Σε ένα μικρό γυάλινο μπολ ρίχνεις το σκόρδο με το ξίδι και ανακατεύεις καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν
- Αν δεν είναι πολύ ρευστό μπορείς να προσθέσεις λίγο ακόμη ξίδι