Τα φρέσκα φασολάκια είναι το αγαπημένο, καλοκαιρινό και θρεπτικό λαδερό πιάτο και η παραδοσιακή συνταγή της Πελοποννήσου είναι η πιο εύκολη και γευστική.
Συστατικά
- 2 μεσαία καρότα σε μέτρια κομμάτια
- 1 πιπεριά Φλωρίνης κομμένη σε μικρές λωρίδες
Τρόπος Μαγειρέματος
- Ρίχνεις σε μια κατσαρόλα 2 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρεις τα φασολάκια για 5 περίπου λεπτά σε δυνατή φωτιά
- Προσθέτεις το κρεμμύδι και συνεχίζεις το σοτάρισμα για 5 λεπτά ακόμη
- Ρίχνεις την ντομάτα, τα καρότα και τις πιπεριές, ανακατεύεις και τα αφήνεις να βράσουν για 5 λεπτά
- Προσθέτεις το σκόρδο, τη δάφνη και το ελαιόλαδο, χαμηλώνεις τη φωτιά και σκεπάζεις την κατσαρόλα με το καπάκι
- Αφήνεις τα φασολάκια να βράσουν για 50 περίπου λεπτά
- Αν έχει πολλά υγρά αφήνεις την κατσαρόλα ανοιχτή τα τελευταία 10 λεπτά
- Την αφαιρείς από την εστία και ρίχνεις αλάτι και πιπέρι
- Περιμένεις περίπου 20 λεπτά πριν σερβίρεις.