Ακόμη κι αν τίμησες τα ψάρια στις διακοπές σου, είναι η τέλεια ιδέα και για την πόλη. Θρεπτικό, ελαφρύ και κατάλληλο, αν προσέχεις τη διατροφή σου. Σήμερα θα το φτιάξεις στο φούρνο με λαχανικά και πατάτες.
Συστατικά
- 1 μεγάλο ψάρι της αρεσκείας σου
- 2 καρότα καθαρισμένα ολόκληρα ή κομμένα σε καρέ
- 2 πατάτες καθαρισμένες και χοντροκομμένες
- Τα μπουκέτα από ένα μπρόκολο
- 2 κλωναράκια σέλινο ψιλοκομμένα
- 4 κλωναράκια μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- 2 φύλλα δάφνης
- 1 κουτ. γλυκού θυμάρι ξερό
- 4 κ. σ. ελαιόλαδο
- χυμό από 1 λεμόνι
- 1 ποτήρι λευκό κρασί
- αλάτι
- πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Πλένεις καλά τα λαχανικά και το ψάρι
- Προθερμαίνεις το φούρνο στους 180°C
- Λαδώνεις ένα μεγάλο ταψί και βάζεις το ψάρι
- Τοποθετείς όλα τα υπόλοιπα υλικά γύρω από το ψάρι
- Σε ένα μικρό μπολ βάζεις το λάδι, το χυμό λεμονιού, το θυμάρι, το αλάτι, το πιπέρι και το κρασί και τα χτυπάς καλά
- Ρίχνεις το μίγμα πάνω από το ψάρι και τα λαχανικά και ψήνεις για 25 περίπου λεπτά