Αν φέτος την Πρωτοχρονιά να κάνεις την ανατροπή θα φτιάξει μια βασιλόπιτα-κέικ με κάστανο και το μόνο σίγουρο είναι ότι οι καλεσμένοι σου θα μείνουν άφωνοι.
Συστατικά
- 1/2 φλιτζάνι μαύρη ζάχαρη
- 3 1/2 φλιτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του ολικής άλεσης
- 4 αβγά
- 1/4 του φλιτζανιού μέλι
- 1/4 του φλιτζανιού νερό
- 1/2 φλιτζάνι σιρόπι κάστανο (από γλυκό κάστανο)
- 20 κάστανα, βρασμένα καλά και καθαρισμένα
- 1 φλιτζάνι μαλακωμένη μαργαρίνη.
Τρόπος Μαγειρέματος
- Αρχικά, βάζεις τη ζάχαρη με τη μαργαρίνη στο μίξερ και χτυπάς μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτεις ένα ένα τα αβγά και συνεχίσεις το χτύπημα.
- Στο μεταξύ, βάζεις το νερό με το μέλι σε ένα κατσαρολάκι να βράσουν ελαφρά και να γίνουν ένα σιρόπι. Το αναμειγνύεις όσο είναι ζεστό με το σιρόπι κάστανο.
- Προσθέτεις στα αβγά σου το κάστανο, το σιρόπι (αφού κρυώσει καλά) και το αλεύρι σιγά, σιγά να το τραβήξει.
- Μεταφέρεις σε φόρμα του κέικ και ψήνεις στους 180 βαθμούς C για μία ώρα περίπου.