Καλοκαιρινό και πεντανόστιμο το σαγανάκι με γαρίδες και φέτα είναι το απόλυτο πιάτο για το weekend.
Συστατικά
- 1/2 κιλό γαρίδες μέτριες καθαρισμένες
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- 1/4 κ.γ. μπούκοβο
- 1 1⁄2 κονσέρβα ολόκληρα ντοματάκια κομμένα σε μικρά καρέ
- 50 γρ. θρυμματισμένη φέτα
- 1/4 φλ. μαϊντανό ψιλοκομμένο.
Τρόπος Μαγειρέματος
- Ρίχνεις1 κ.σ. ελαιόλαδο στο τηγάνι και σοτάρεις το κρεμμύδι, το σκόρδο και το μπούκοβο για 5 λεπτά
- Προσθέτεις τη ντομάτα και 1 φλιτζάνι νερό και τα αφήνεις να πάρουν μια βράση σε δυνατή φωτιά
- Χαμηλώνεις τη φωτιά και αφήνεις τη σάλτσα 15 λεπτά ακόμη μέχρι να δέσει
- Ρίχνεις τις γαρίδες στη σάλτσα και τις αφήνεις για 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν
- 1 λεπτό πριν τις αφαιρέσεις από τη φωτιά ρίχνεις από πάνω τη φέτα, μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι.