Οι μελιτζάνες είναι λαχανικό της εποχής και σήμερα θα τις “γεμίσεις” φτιάχνοντας τα παραδοσιακά “παπουτσάκια”. Ένα γευστικό, χορταστικό και ταυτόχρονα υγιεινό πιάτο.
Συστατικά
- 1/2 κιλό μελιτζάνες
- 1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
- 1/2 κιλό ντομάτες ώριμες
- 1 φλ. ρύζι
- 1`φλ. ελαιόλαδο
- 1/2 φλ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
- 4 κ.σ. τριμμένη φρυγανιά
- αλάτι
- πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Πλένεις πολύ καλά τις μελιτζάνες και αδειάζεις το εσωτερικό με ένα μεγάλο κουτάλι
- Γεμίζεις μέχρι τη μέση μια κατσαρόλα με νερό, προσθέτεις αλάτι και βάζεις τις μελιτζάνες να βράσουν για 20 περίπου λεπτά
- Τις αφαιρείς και τις αφήνεις στο τρυπητό
- Σε ένα μεγάλο και βαθύ τηγάνι ρίχνεις 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο και σοτάρεις αρχικά το κρεμμύδι και στη συνέχεια τον κιμά
- Ανακατεύεις πολύ καλά με την ξύλινη κουτάλα
- Προσθέτεις τις ντομάτες, αλάτι, πιπέρι, το μαϊντανό και 1 φλιτζάνι νερό και αφήνεις τον κιμά να βράσει για 15-20 λεπτά
- Ρίχνεις το ρύζι, ανακατεύεις και το αφήνεις να βράσει για 10 λεπτά ακόμη
- Γεμίζεις κάθε μελιτζάνα με το μείγμα από την κατσαρόλα, ρίχνεις από πάνω φρυγανιά και ελαιόλαδο και τις τοποθετείς προσεχτικά στο ταψί
- Προσθέτεις λίγο νερό και τις ψήνεις στους 180 βαθμούς για 40 περίπου λεπτά.