Το γλυκό σταφύλι δεν λείπει ποτέ από το σπίτι της μαμάς και τώρα θα κάνεις την έκπληξη φτιάχνοντας το ωραιότερο.
Συστατικά
- 1 κιλό σταφίδα
- 1/2 κιλό ζάχαρη
- 1 φλιτζάνι νερό
- 1 κλωναράκι αρμπαρόριζα
- Το χυμό από 1/2 λεμόνι
- 200 γρ. αμύγδαλο ξεφλουδισμένο και καβουρδισμένο.
Τρόπος Μαγειρέματος
- Πλένεις πολύ καλά το σταφύλι και το βάζεις στο τρυπητό να στραγγίξει
- Το βάζεις στην κατσαρόλα σε πολύ χαμηλή φωτιά και χωρίς νερό για 5 περίπου λεπτά μέχρι να πιει τα δικά του υγρά
- Προσθέτεις τη ζάχαρη και το νερό και το αφήνεις να βράσει για 40-45 περίπου λεπτά αφαιρώντας τον αφρό που συγκεντρώνεται
- Μόλις δέσει το σιρόπι ρίχνει το λεμόνι, τα αμύγδαλα και την αρμπαρόριζα και το αφήνεις 2 λεπτά ακόμη
- Το αφαιρείς από τη φωτιά και το μοιράζεις σε γυάλινα βαζάκια που κλείνουν αεροστεγώς.
- Τα κρατάς σε δροσερό μέρος ενώ αν ανοίξεις το βάζο το βάζεις στο ψυγείο.