Το carrot cake είναι θρεπτικό, υγιεινό και τέλειο για το σνακ των παιδιών στο σχολείο αλλά και ως συνοδευτικό στο πρωινό ή τον απογευματινό σου καφέ. Δες πως θα φτιάξεις το πιο γευστικό, εύκολο και γρήγορο σήμερα κιόλας.
Συστατικά
-
1 φλ. ελαιόλαδο
-
2 φλ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
-
4 αυγά
-
5 καρότα τριμμένα
-
1 φλ. ζάχαρη
-
2 κ.γ. κανέλα
-
2 κ.γ. τζίντζερ τριμμένο
Τρόπος Μαγειρέματος
-
Ρίχνεις στο μίξερ τα αυγά και τη ζάχαρη και χτυπάς καλά μέχρι να αφρατέψουν
-
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνεις το αλεύρι, το ελαιόλαδο, τα μπαχαρικά, τα καρότα και το μείγμα με το αυγό και ανακατεύεις πολύ καλά μέχρι να γίνουν ομοιόμορφο και σφιχτό
-
Λαδώνεις και αλευρώνεις τη φόρμα για κέικ
-
Βάζεις το μείγμα μέσα στη φόρμα και το ψήνεις στους 170 βαθμούς για 45 περίπου λεπτά