Η παραδοσιακή ιταλική μακαρονάδα, aglio e olio είναι η πιο εύκολη, γρήγορη και απολαυστική λύση για το weekend. Θα χρησιμοποιήσει αγνό ελαιόλαδο, σκόρδο και μυρωδικά.
Συστατικά
- 500 γρ. ζυμαρικά σπαγγέτι
- 1 ½ φλ. ελαιόλαδο
- 6 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένο
- 2 καυτερές πιπεριές κομμένες σε μικρά καρέ
- 1 ματσάκι μαϊντανός, ψιλοκομμένος
- 1 ½ φλ. παρμεζάνα, τριμμένη
- μπούκοβο
- αλάτι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό ρίχνεις τα μακαρόνια και τα βράζεις 2 λεπτά λιγότερο απ’ ότι αναγράφεται στη συσκευασία
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνεις ελαιόλαδο και σοτάρεις το σκόρδο για 1-2 λεπτά
- Προσθέτεις τις πιπεριές και τον μαϊντανό και συνεχίζεις το σοτάρισμα για 2 ακόμη λεπτά
- Όταν βράσουν τα μακαρόνια τα σουρώνεις και τα ρίχνεις στο τηγάνι
- Ρίχνεις αλάτι και μπούκοβο και ανακατεύεις καλά με την ξύλινη κουτάλα
- Σερβίρεις με ή χωρίς παρμεζάνας.