Τα ζυμαρικά είναι πάντα μια καλή ιδέα ειδικά όταν δεν έχεις πολύ χρόνο στη διάθεση σου. Οι ελιές και ο βασιλικός τους χαρίζουν απίθανη γεύση και άρωμα. Μια συνταγή που θα λατρέψει όλη η οικογένεια.
Συστατικά
- 1/2 κιλό ζυμαρικά της αρεσκείας σου
- 2 μέτρια κρεμμύδια κομμένα σε μικρά καρέ
- 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 4-5 μεγάλες ώριμες ντομάτες τριμμένες
- 3 κ.σ. κάππαρη
- 3-4 κ.σ. ελιές κομμένες στα δύο χωρίς το κουκούτσι
- 3-4 κ.σ.ελαιόλαδο
- 5-6 κλωνάρια βασιλικού κομμένα
Τρόπος Μαγειρέματος
- Ρίχνεις στην κατσαρόλα το ελαιόλαδο και σοτάρεις το κρεμμύδι και το σκόρδο για 2 λεπτά
- Προσθέτεις την τριμμένη ντομάτα με τα υγρά της, αλάτι και πιπέρι και αφήνεις τη σάλτσα να βράσει για 10 λεπτά μέχρι να δέσει
- Ρίχνεις στην σάλτσα την κάππαρη και τις ελιές και την αφήνεις για 2 λεπτά ακόμη
- Σε μια δεύερη κατσαρόλα με νερό και αλάτι βράζεις τα ζυμαρικά δύο λεπτά λιγότερα απ΄ ότι αναγράφεται στη συσκευασία
- Τα στραγγίζεις στο τρυπητό και τα ρίχνεις στην κατσαρόλα με τη σάλτσα
- Τα βράζεις για 2 λεπτά ακόμη ανακατεύοντας με την ξύλινη κουτάλα
- Σερβίρεις βάζοντας από πάνω βασιλικό