Τα ζυμαρικά ταιριάζουν τέλεια με το σολομό και δημιουργούν ένα ελαφρύ και νόστιμο καλοκαιρινό πιάτο.
Συστατικά
- 500 γρ. ζυμαρικά της αρεσκείας σου
- 500 γρ. φιλέτο σολομού
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 2 κ.σ. θυμάρι
- 2 κ.σ. χυμό λεμονιού
- 2 κ.γ. κάπαρη
- τριμμένη παρμεζάνα
- αλάτι
- πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Ρίχνεις νερό σε μια μεγάλη κατσαρόλα, λίγο αλάτι και βράζεις τα ζυμαρικά ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας
- Ρίχνεις αλάτι και πιπέρι στο σολομό και τον ψήνεις στους 170 βαθμούς στο φούρνο για 20 περίπου λεπτά
- Ρίχνεις σε ένα τηγάνι ελαιόλαδο και σοτάρεις το σκόρδο και το θυμάρι
- Αφού πάρουν χρώμα προσθέτεις το χυμό του λεμονιού και την κάπαρη, ανακατεύεις καλά με την ξύλινη κουτάλα για 2 περίπου λεπτά
- Κόβεις τον σολομό σε μικρά κομμάτια και τον προσθέτεις στο τηγάνι με το σκόρδο
- Σουρώνεις καλά τα ζυμαρικά και τα ρίχνεις στο τηγάνι ανακατεύοντας καλά
- Σερβίρεις και ρίχνεις από πάνω την τριμμένη παρμεζάνα.