Τα συνοδευτικά στο τραπέζι της Τσικνοπέμπτης πρέπει να είναι εξίσου λαχταριστά και ζουμερά. Δεν υπάρχει καλύτερη ιδέα λοιπόν από τις καραμελωμένες πατάτες στο φούρνο.
Συστατικά
- 1 κιλό πατάτες
- 1 κ.σ. μουστάρδα
- 1 κ.σ. μέλι
- χυμό από 1 μεγάλο πορτοκάλι
- 4-5 κ.σ. ελαιόλαδο
- θυμάρι
- αλάτι
- πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Πλένεις καλά τις πατάτες και τις αφήνεις στην άκρη
- Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνεις τη μουστάρδα, το μέλι, το θυμάρι, το ελαιόλαδο και τον χυμό πορτοκαλιού και ανακατεύεις καλά μέχρι να ομογενοποιοηθούν
- Αλατοπιπερώνεις τις πατάτες και τις ρίχνεις μέσα στο μπολ
- Τις ανακατεύεις καλά με τα χέρια
- Ρίχνεις 1/2 φλ. νερό στο πυρίμαχο σκεύος και τοποθετείς τις πατάτες
- Τις ψήνεις στους 180 βαθμούς για 40 περίπου λεπτά.