Κεφτεδάκια με σάλτσα που θα συνοδεύσεις με ρύζι ή τηγανητές πατάτες: Ότι πιο λαχταριστό και παραδοσιακό για το Κυριακάτικο τραπέζι.
Συστατικά
- 1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
- 200 γρ. ψωμί μπαγιάτικο, μουλιασμένο σε νερό και καλά στυμμένο
- 2 αυγά
- 2 ξερά κρεμμύδια, τριμμένα
- 1 κ. γ. φύλλα δυόσμου
- 1/2 κ.γ. ρίγανη
- 100 ml ελαιόλαδο
- αλεύρι
- ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
Για την σάλτσα
- 10-12 ώριμες ντομάτες, τριμμένες
- 1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- 1 φύλλο δάφνης
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
Τρόπος Μαγειρέματος
- Ρίχνεις σε ένα μεγάλο μπολ, τον κιμά, το ψωμί τα κρεμμύδια, τον δυόσμο, τη ρίγανη, τα αυγά, ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι
- Ζυμώνεις καλά για 5 τουλάχιστον λεπτά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά
- Γεμίζεις μέχρι τη μέση με λάδι ένα μεγάλο τηγάνι
- Πλάθεις τα κεφτεδάκια με τα χέρια σου, τα αλευρώνεις και τα ρίχνεις προσεχτικά στο τηγάνι για 5-6 λεπτά
- Τα γυρνάς ώστε να πάρουν χρώμα
- Τα τοποθετείς σε ένα μεγάλο πιάτο όπου έχεις στρώσει προηγουμένως χαρτί κουζίνας που θα απορροφήσει το λάδι
- Ρίχνεις το ελαιόλαδο στο τηγάνι και το ζεσταίνεις σε μέτρια φωτιά
- Σοτάρεις το κρεμμύδι και το σκόρδο για 3 περίπου λεπτά και προσθέτεις τις ντομάτες, τη δάφνη, αλάτι και πιπέρι
- Αφήνεις τη σάλτσα να βράσει σε χαμηλή φωτιά για 10 περίπου λεπτά και ρίχνεις τα κεφτεδάκια
- Ανακινείς λιγάκι το τηγάνι ώστε να καλυφθούν με τη σάλτσα και το αποσύρεις
- Τα σερβίρεις ζεστά