Το αγαπημένο πιάτο όλων και παραδοσιακό του weekend. Θα το φτιάξεις με baby πατάτες, μπόλικο λεμόνι και μυρωδικά.
Συστατικά
- 1 κοτόπουλο
- 1.200γρ. πατάτες baby
- 3 κ.σ. βούτυρο
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- χυμό από 2 μεγάλα λεμόνια
- 1 μεσαίο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 4 κ.σ. μουστάρδα
- μίγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο
- 1/2 φλ. ελαιόλαδο
- 1 ποτ. λευκό κρασί
- ρίγανη
- δεντρολίβανο
- αλάτι
- πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθερμαίνεις το φούρνο στους 190 βαθμούς
- Πλένεις με άφθονο νερό το κοτόπουλο και ρίχνεις αλάτι και πιπέρι
- Σε ένα μικρό μπολ ρίχνεις το βούτυρο με τη μουστάρδα, το σκόρδο, λίγα ψιλοκομμένα φυλλαράκια δεντρολίβανο και τη ρίγανη και τα ανακατεύεις καλά
- Αλείφεις το κοτόπουλο με το μείγμα καλά
- Ρίχνεις από πάνω το μίγμα μπαχαρικών και το βάζεις σε πυρίμαχο σκεύος με καπάκι ή σε ένα ταψί που θα καλύψεις με αλουμινόχαρτο
- Πλένεις πολύ καλά τις πατάτες και αν θέλεις τις καθαρίζεις
- Τις αλατίζεις και προσθέτεις ρίγανη και μικρή ποσότητα από το μίγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο, μουστάρδα, ελαιόλαδο και μισό χυμό λεμονιού και τις ανακατεύεις
με τα χέρια σου πολύ καλά - Απλώνεις τις πατάτες γύρω από το κοτόπουλο και ρίχνεις από πάνω λίγο ακόμη δεντρολίβανο, το κρασί και ελάχιστο νερό
- Σκεπάζεις το σκεύος ή το ταψί με του αλουμινόχαρτο και το αφήνεις να ψηθεί για 1 ώρα και 40 λεπτά περίπου
- Το ελέγχεις σε τακτά διαστήματα ώστε να σιγουρευτείς ότι έχει νερό
- Το σερβίρεις ζεστό.