Το κουνουπίδι κοκκινιστό είναι μια παραδοσιακή συνταγή της Πελοποννήσου που χαρίζει στο λαχανικό της εποχής τέλεια γεύση. Θα το συνδυάσεις με μελιτζάνες και είναι σίγουρο πως θα το λατρέψεις.
Συστατικά
- 1 κουνουπίδι πλυμένο και κομμένο σε μπουκέτα
- 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 μεσαίες μελιτζάνες κομμένες σε χοντρά καρέ
- 3 – 4 φύλλα από μαϊντανό ψιλοκομμένα
- 200 γρ. ντοματάκια κονσέρβα, ψιλοκομμένα (κρατάς το ζουμί τους)
- 1 κουτ. σούπας πελτές ντομάτας
- 5 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Ρίχνεις νερό και αλάτι σε μια μεγάλη κατσαρόλα και περιμένεις να βράσει
- Βάζεις τα μπουκέτα από το κουνουπίδι και τα αφήνει για 5 περίπου λεπτά
- Το αφαιρείς από την κατσαρόλα και το βάζεις στο σουρωτήρι για 5 λεπτά
- Ρίχνεις λάδι στην κατσαρόλα και σοτάρεις το κουνουπίδι, το κρεμμύδι και τις μελιτζάνες σε μέτρια φωτιά για 3 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα
- Προσθέτεις την ντομάτα με του ζουμί της,τον πελτέ, αλάτθ και πιπέρι και συνεχίζει να τα σοτάρεις για 2 περίπου λεπτά ανακατεύοντας καλά
- Ρίχνεις μία κούπα νερό, χαμηλώνεις τη φωτιά, σκεπάζεις την κατσαρόλα και αφήνεις του κουνουπίδι να βράσει για περίπου λεπτά 10 λεπτά ακόμη
- Λίγο πριν το σβήσεις απλώνεις το μαϊντανό και είναι έτοιμο