Κουνουπίδι και μπρόκολο είναι τα δύο βασικά λαχανικά εποχής. Θρεπτικά και γεμάτα βιταμίνες θα τα συνδυάσεις φτιάχνοντας ένα υγιεινό και γευστικό πιάτο.
Τρόπος Μαγειρέματος
- Πλένουμε το κουνουπίδι και το μπρόκολο με άφθονο νερό και το κόβεις σε μικρά μπουκέτα
-
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό τα βράζεις για 15 περίπου λεπτά
- Σε ένα μικρό τηγάνι ρίχνεις ελαιόλαδο και σοτάρεις το σκόρδο
-
Προσθέτεις το γάλα και το τυρί κρέμα και ανακατεύεις καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν
- Προσθέτεις μισό τριμμένο τυρί και συνεχίζεις το ανακάτεμα
-
Σε ένα πυρίμαχο σκεύος βάζεις τα βρασμένα λαχανικά, αλάτι, πιπέρι και το το μείγμα με το γάλα και το τυρί
-
Με την ξύλινη κουτάλα ανακατεύεις ώστε να απλωθεί η κρέμα σε όλη την επιφάνεια
- Προσθέτεις το υπόλοιπο τριμμένο τυρί και ψήνεις τα λαχανικά στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά
- Σερβίρεις αμέσως.