Κρουασάν γεμισμένα με πραλίνα: Λαχταριστά και ιδανικά για πρωινό, σνακ ή για τις λιγούρες μέσα στην ημέρα. Θα φτιάξεις τα ωραιότερα και θα σε λατρέψει όλη η οικογένεια.
Συστατικά
- 1/2 κιλό αλεύρι φαρίνα απ
- 1 φακελάκι ξερή μαγιά
- 110 ml. χλιαρό νερό
- 140 ml χλιαρό γάλα
- 3 κ.σ. ζάχαρη
- αλάτι
- 250 γραμμάρια βούτυρο
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνεις το αλεύρι, τη μαγιά, τη ζάχαρη,το νερό, το γάλα και το αλάτι και ζυμώνεις πολύ καλά μέχρι να αφρατέψει
- Την απλώνεις πάνω σε μια ζελατίνα και την απλώνεις με τον πλάστη
- Την σκεπάζεις με τη ζελατίνα και την αφήνεις στην άκρη για μισή περίπου ώρα
- Σε μια δεύτερη ζελατίνα τοποθετείς το βούτυρο, το απλώνεις με τον πλάστη και το βάζεις στο ψυγείο
- Βγάζεις τη ζύμη απόν το ψυγείο, αφαιρείς τη ζελατίνα και την ανοίγεις σε τετράγωνο μακρύ φύλλο
- Τοποθετείς στην άκρη το παγωμένο βούτυρο, το κλείνεις σαν φάκελλο και το σκεπάζεις για μισή περίπου ώρα
- Ανοίγεις πάλι ένα τετράγωνο μακρύ φύλλο το κόβεις σε τρίγωνα κομμάτια, τοποθετείς μερέντα στην άκρη και τα τυλίγεις
- Απλώνεις λαδόκολλα σε ένα ταψί και τοποθετείς τα κρουασάν
- Τα αλείφεις με κρόκο αυγού και τα ψήνεις στους 200 βαθμούς για 15-20 μέχρι να φουσκώσουν.