Τα μανιτάρια χαρίζουν στη σούπα μια απίθανη γεύση ενώ είναι θρεπτικά χάρη στις βιταμίνες που περιέχουν και το μετσοβόνε προσφέρει την τέλεια πινελιά.
Συστατικά
- 1/2 κιλό μανιτάρια φρέσκα κομμένα σε λεπτές φέτες
- 2 κ. σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. βούτυρο
- 3 φλ. γάλα
- 3 κ. σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 4 μέτρια κρεμμυδάκια κομμένα σε μικρά καρέ
- 3 φλ. ζωμό κοτόπουλου
- 150γρ. τυρί Μετσοβόνε κομμένο σε μικρά καρέ
- αλάτι
- πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Ρίχνεις ελαιόλαδο και βούτυρο σε ένα βαθύ τηγάνι και σοτάρεις τα κρεμμύδια μέχρι να πάρουν χρώμα
- Προσθέτεις τα μανιτάρια ανακατεύοντας καλά για 6-7 λεπτά
- Χαμηλώνεις τη φωτιά και ρίχνεις το αλεύρι συνεχίζοντας το ανακάτεμα για 2-3 λεπτά
- Προσθέτεις τον ζωμό και τα αφήνεις να βράσουν σε χαμηλή φωτιά για μισή περίπου ώρα μέχρι να πήξει η σούπα
- Ρίχνεις το μετσοβόνε και ανακατεύεις μέχρι να μαλακώσει και όχι να λιώσει
- Αφαιρείς τη σούπα από τη φωτιά και σερβίρεις