Τα δαμάσκηνα θεωρούνται super food και ταυτόχρονα είναι τα φρούτα που μπορείς να χρησιμοποιήσεις για να φτιάξεις την πιο λαχταριστή μαρμελάδα εύκολα και γρήγορα με ελάχιστα υλικά.
Συστατικά
- 1 κιλό δαμάσκηνα
- 8-10 κουκούτσια από δαμάσκηνα
- 1/2 φλ. νερό
- 600 γρ. καστανή ζάχαρη
- χυμό από 1 μικρό λεμόνι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Πλένεις καλά τα δαμάσκηνα τα ανοίγεις στη μέση και βγάζεις τα κουκούτσια
- Κρατάς 8-10 κουκούτσια στην άκρη
- Βάζεις νερό σε μια κατσαρόλα, προσθέτεις τα κουκούτσια και τα βράζεις σε δυνατή φωτιά για 10 περίπου λεπτά
- Τα βγάζεις από την κατσαρόλα και τα αφήνεις στην άκρη
- Σε ένα μεγάλο μπολ βάζεις τα δαμάσκηνα, τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού και τα αφήνεις στην άκρη για μισή περίπου ώρα
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνεις το νερό που έβρασες τα κουκούτσια και προσθέτεις το μείγμα με τα δαμάσκηνα
- Τα βράζεις σε δυνατή φωτιά μέχρι να πάρουν βράση και στη συνέχεια τη χαμηλώνεις, σκεπάζεις την κατσαρόλα και τα αφήνεις για μισή περίπου ώρα ακόμη
- Ανακατεύεις κατά διαστήματα με την ξύλινη κουτάλα και ελέγχεις αν έχουν μαλακώσει τα δαμάσκηνα
- Αφού μαλακώσουν αποσύρεις την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνεις την μαρμελάδα να κρυώσει πριν την πολτοποιήσεις στο multi
- Την αποθηκεύεις σε δύο βάζα και την βάζεις στο ψυγείο