Το περγαμόντο είναι φρούτο εποχής και σήμερα θα φτιάξεις την πιο λαχταριστή μαρμελάδα.
Συστατικά
- 1 κιλό περγαμόντα
- 1 κιλό ζάχαρη
- ½ κιλό νερό
- ½ κιλό χυμό πορτοκάλι
- 2 κ.σ. χυμό λεμόνι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Πλένεις σχολαστικά τα περγαμόντα με άφθονο νερό και ένα σφουγγάρι μέχρι η επιφάνεια τους να γίνει απόλυτα λεία
- Τα τρίψεις στην ψιλή πλευρά του τρίφτη
- Κόβεις το πάνω και το κάτω μέρος και τα βάζεις σε μια κατσαρόλα με νερό να βράσουν για 10-12 λεπτά
- Αδειάζεις την κατσαρόλα και τη γεμίζεις πάλι με καθαρό νερό
- Επαναλαμβάνεις τη διαδικασία του βρασίματος 3 φορές
- Βάζεις τα περγαμόντα στο σουρωτήρι και τα αφήνεις στην άκρη
- Όταν στεγνώσουν και κρυώσουν αφαιρείς τους σπόρους και τα κόβεις σε μικρά κομμάτια
- Ρίχνεις το νερό, τη ζάχαρη, τα περγαμόντα και το χυμό πορτοκαλιού στην κατσαρόλα και τα βράζεις για 15-20 λεπτά σε δυνατή θερμοκρασία ανακατεύοντας συνεχώς
- Αποσύρεις τη μαρμελάδα από την εστία προσθέτεις το χυμό λεμονιού, κλείνεις την κατσαρόλα με το καπάκι και την αφήνεις για 24 ώρες
- Τη μοιράζεις στα βάζα.