Οι μελιτζάνες είναι λαχανικό της εποχής και superfood. Και τώρα που κάνει ακόμη κρύο θα φτιάξεις τις πιο λαχταριστές με ζουμερή μοτσαρέλα και φρέσκια ντομάτα.
Συστατικά
- 4 μελιτζάνες κομμένες στη μέση
- 2 μεγάλες ντομάτες κομμένες σε μικρά καρέ ή τριμμένες
- 2 συσκευασίες Μοτσαρέλα
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
- 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Βάζεις τις αλατισμένες μελιτζάνες σε ένα μπολ με νερό και τις αφήνεις στην άκρη για 2 περίπου ώρες
- Τις στεγνώνεις με απορροφητικό χαρτί κουζίνας
- Απλώνεις λαδόκολλα σε ένα ταψί ή πυρίμαχο σκεύος, ρίχνεις ελαιόλαδο και στρώνεις ομοιόμορφα τις μελιτζάνες
- Ρίχνεις από πάνω την ντομάτα, την μοτσαρέλα και το σκόρδο
- Τις ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45 περίπου λεπτά.