Οι μελιτζάνες συνδυάζονται υπέροχα με την παρμεζάνα και τη φρέσκια, ζουμερή ντομάτα σε ένα πιάτο τέλειο τόσο για το καθημερινό όσο και το τραπέζι του weekend.
Συστατικά
Τρόπος Μαγειρέματος
- Βάζεις τις κομμένες μελιτζάνες στο τρυπητό, ρίχνεις αλάτι και τις αφήνεις στην άκρη για 1 περίπου ώρα
- Τις ξεπλένεις με άφθονο κρύο νερό και τις ταμπονάρεις με χαρτί κουζίνας
- Προθερμαίνεις το φούρνο στους 180 βαθμούς
- Αλευρώνεις καλά τις μελιτζάνες και βουτυρώνεις ένα ταψί
- Βάζεις λίγο ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και σοτάρεις τις μελιτζάνες μέχρι να πάρουν χρώμα
- Τις βάζεις σε απορροφητικό χαρτί για να τραβήξει το λάδι και τις απλώνεις ομοιόμορφα στο ταψί
- Προσθέτεις πιπέρι και μερικές κουταλιές ντοµάτα από πάνω
- Ρίχνεις λίγη παρμεζάνα και μοτσαρέλα
- Προσθέτεις και πάλι ντομάτα και στη συνέχεια τα τυριά μέχρι να τελειώσει η ποσότητα που έχεις
- Τις ψήνεις για μισή περίπου ώρα και σερβίρεις.