Τα σπαράγγια είναι λαχανικό της εποχής και προσφέρουν στην ομελέτα τέλεια γεύση δημιουργώντας ένα θρεπτικό πρωινό.
Συστατικά
- 8 αυγά
- 150 ml γάλα
- 8 σπαράγγια
- 8 ντοματίνια κομμένα στη μέση
- ψιλοκομμένο άνηθο
- ψιλοκομμένος δυόσμος
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- αλάτι
- πιπέριΕλαιόλαδο
Τρόπος Μαγειρέματος
- Πλένεις τα σπαράγγια καλά, κόβεις τις άκρες και τα ξεφλουδίζεις
- Μπορείς να τα κόψεις στη μέση ή να τα αφήσεις ως έχουν
- Σε μια μικρή κατσαρόλα με λίγο νερό τα βράζεις 4-5 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν
- Τα αφήνεις στην άκρη πάνω σε απορροφητικό χαρτί
- Ρίχνεις σε ένα μπολ τα αυγά, το γάλα, το δυόσμο, τον άνηθο, αλάτι και πιπέρι και τα χτυπάς καλά με το σύρμα
- Βάζεις 1 κουταλιά ελαιόλαδο στο τηγάνι και σοτάρεις τα σπαράγγια με τα ντοματίνια για 3 περίπου λεπτά
- Προσθέτει το μείγμα του μπολ με τα αυγά και αφήνεις την ομελέτα να ψηθεί για 4 περίπου λεπτά
- Την αφαιρείς προσεχτικά από το τηγάνι και σερβίρεις