Την 25η Μαρτίου στο κέντρο του παραδοσιακού τραπεζιού βρίσκεται η σκορδαλιά που θα φτιάξεις ακολουθώντας τα πιο εύκολα βήματα.
Συστατικά
- 4 πατάτες
- 3- 5 σκελίδες σκόρδο
- 1 φλ. ελαιόλαδο
- χυμός από 2 λεμόνια
- αλάτι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε μια κατσαρόλα με νερό βράζεις τις πατάτες για μισή περίπου ώρα μέχρι να μαλακώσουν
- Τις μεταφέρεις σε ένα μπολ και τις λιώνεις με το πηρούνι
- Βάζεις στο multi τις πατάτες, το σκόρδο, το χυμό λεμονιού και το ελαιόλαδο και τα χτυπάς μέχρι να ομογενοποιηθούν
- Μόλις αποκτήσει η σκορδαλιά υφή κρέμας είναι έτοιμη
- Τη σερβίρεις με μπακαλιάρο τηγανητό.