Μια δροσερή σαλάτα με προσούτο και φέτα είναι ότι πιο ελαφρύ για το βράδυ αλλά και το τέλειο συνοδευτικό για το μεσημεριανό σου γεύμα.
Συστατικά
- 80 γρ. προσούτο, σε φέτες
- 25 γρ. ελαιόλαδο
- 250 γρ. τριμμένη φέτα
- 200 γρ. ρόκα
- 5-6 ντοματίνα κομμένα στη μέση
- 20 γρ. κουκουνάρι, καβουρδισμένο
- βινεγκρέτ μπαλσάμικο
- αλάτι
- πιπέρι
Βινεγκρέτ μπαλσάμικο
- 75 γρ. ξύδι μπαλσάμικο
- 15 γρ. μέλι
- 10 γρ. μουστάρδα Ντιζόν
- 300 γρ. ελαιόλαδο
- νερό
Τρόπος Μαγειρέματος
- Βάζεις σε ένα 1 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρεις το προσούτο σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πάρει χρώμα
- Ρίχνεις το ξύδι, τη μουστάρδα και λίγο νερό και το ελαιόλαδο στο μπλέντερ και τα χτυπάς για 3-4 λεπτά
- Προσθέτεις το μέλι και συνεχίζεις το χτύπημα για 2-3 λεπτά ακόμη ενώ αν χρειαστείς ρίχνεις λίγο ακόμη νερό
- Σε ένα μπολ βάζεις την πράσινη σαλάτα, αλάτι, πιπέρι και τα ντοματίνια και ανακατεύεις απαλά με την ξύλινη κουτάλα
- Ρίχνεις από πάνω τη φέτα και τη βινεγκρέτ και σερβίρεις.