Έρχεται καύσωνας και η καλύτερη λύση είναι οι σαλάτες τόσο το μεσημέρι όσο και το βράδυ. Κι αν θέλεις μια χορταστική και ανάλαφρη θα συνδυάσεις το κριθαράκι με φέτα, ελιές και ντοματίνια.
Συστατικά
- 1 φλ. κριθαράκι
- 1 κουταλιά βούτυρο
- 2 1/2 φλ. ζεστό νερό
- 1 κύβο ζωμό λαχανικών
- 12 ντοματίνια κομμένα στη μέση
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 σκελίδες σκόρδο
- αλάτι
- ρίγανη
- 1 φλ. φέτα τριμμένη
Για το ντρέσινγκ:
• 1/3 φλ. ελαιόλαδο
• ¼ φλ. χυμό λεμονιού
Τρόπος Μαγειρέματος
- Ρίχνεις σε μια κατσαρόλα το βούτυρο και σοτάρεις το κριθαράκι
- Προσθέτεις ζεστό νερό, το ζωμό και τα αφήνεις μέχρι να πάρουν μία βράση
- Χαμηλώνεις τη φωτιά και αφήνεις το κριθαράκι να βράσει μέχρι να πιει το νερό
- Ανακατεύεις συχνά για να μην κολλήσει
- Το αφήνεις στην κατσαρόλα να κρυώσει
- Προθερμαίνεις το φούρνο στους 200 βαθμούς
- Βάζεις σε ένα ταψί τα ντοματίνια, ελαιόλαδο, αλάτι, ρίγανη και τα σκόρδα και τα ψήνεις για 20 λεπτά
- Βάζεις ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού και πιπέρι σε ένα βάζο και το ανακινείς καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν
- Ρίχνεις σε μια σαλατιέρα το κριθαράκι, τα ντοματίνια και αλάτι και ανακατεύεις καλά με την ξύλινη κουτάλα
- Προσθέτεις τη φέτα, το ντρέσινγκ και σερβίρεις.