Σουτζουκάκια λαχταριστά και παραδοσιακά. Είναι το ωραιότερο πιάτο για το Κυριακάτικο τραπέζι και μπορείς να τα συνοδεύσεις με ρύζι, πουρέ ή τηγανητές πατάτες.
Συστατικά
Για τα σουτζουκάκια
- 1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
- 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 2 φέτες ψωμί
- 1/2 κ. γλ. κύμινο τριμμένο
- 4 κ.σ. λευκό κρασί
- 1 αυγό
- 6 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Για τη σάλτσα
- 1/2 κιλό ντοματάκια τριμμένα
- 1/2 κ. γλ. κρυσταλλική ζάχαρη
- κανέλα σε σκόνη
- κύμινο, σε σκόνη
- 5 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 κ. σ. βούτυρο
- αλάτι
- πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Μουσκεύεις το ψωμί και το στραγγίζεις καλά
- Ρίχνεις σε ένα μεγάλο μπολ τον κιμά, το ψωμί, το σκόρδο, το αυγό, το κύμινο, το κρασί, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι και τα ζυμώνεις καλά
μέχρι να ομογενοποιηθούν - Παίρνεις μέρος από τον κιμά και πλάθεις ένα ένα τα σουτζουκάκια
- Βάζεις λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι και περιμένεις να ζεσταθεί
- Αλευρώνεις τα σουτζουκάκια και τα τηγανίζεις σε δυνατή φωτιά
- Όταν πάρουν χρώμα τα αφαιρείς και τα τοπθετείς σε ένα πιάτο όπου έχεις στρώσει απορροφητικο χαρτί
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνεις το λάδι και το βούτυρο σε δυνατή φωτιά
- Προσθέτουμε τα ντοματάκια με λίγο νερό και τα αφήνεις να πάρουν μία βράση
- Ρίχνεις τη ζάχαρη, την κανέλα, το κύμινο, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύεις
- Χαμηλώνεις τη φωτιά και αφήνεις τη σάλτσα να βράσει για 6-7 λεπτά
- Με την τρυπητή κουτάλα βάζεις στη σάλτσα τα σουτζουκάκια ένα ένα και τα αφήνεις να πάρουν μία ακόμη βράση