Τα κάστανα είναι και πάλι εδώ, νόστιμα, θρεπτικά και υπέροχα όχι μόνο ψητά ή βραστά. Είναι ιδανικά και για μια γευστικότατη σούπα που μπορείς να φτιάξεις για κυρίως γεύμα ή πρώτο πιάτο στο επόμενο τραπέζι στους κολλητούς σου.
Συστατικά
- αλάτι
- πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Ρίχνεις σε μια κατσαρόλα 1 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρεις το κρεμμύδι, το πράσο, το σέλερι και τα καρότα μέχρι να πάρουν χρώμα
- Προσθέτεις το φύλλο δάφνης
- Κόβεις τα κάστανα σε μικρά κομμάτια και τα ρίχνεις στην κατσαρόλα
- Ανακατεύεις με την ξύλινη κουτάλα και τα αφήνεις να σιγοβράζουν μέχρι να μαλακώσουν όλα τα υλικά
- Σβήνεις με κρασί και όταν εξατμιστεί ρίχνεις στην κατσαρόλα 2 λίτρα νερό και αφήνεις τη σούπα να βράσει για 20 λεπτά
- Βγάζεις τη δάφνη και πολτοποιείς τη σούπα στο μπλέντερ
- Προσθέτεις μοσχοκάρυδο, αλάτι, πιπέρι και σερβίρεις
- Αν είναι η σούπα πολύ πηχτή προσθέτεις λίγο νερό και την αφήνεις να πάρει μια βράση