Το σπανάκι είναι θρεπτικό, πλούσιο σε βιταμίνες και σήμερα θα φτιάξεις την τέλεια, βελουτέ σούπα που αποτελεί το απόλυτο, φθινοπωρινό πιάτο.
Συστατικά
Τρόπος Μαγειρέματος
- Ρίχνεις το λάδι σε μια μια μεγάλη και σοτάρεις το σπανάκι και τα κρεμμύδια
- Μόλις μαλακώσουν προσθέτεις το νερό και τα αφήνεις να πάρουν μια βράση σε δυνατή φωτιά
- Χαμηλώνεις τη φωτιά και τα αφήνεις για 20 λεπτά ακόμη
- Ρίχνεις αλάτι, πιπέρι και τον χυμό
- Παίρνεις το περιεχόμενο της κατσαρόλας και το πολτοποιείς στο μπλέντερ
- Όταν πάρουν τη μορφή μιας βελούδινης σούπας το ρίχνεις και πάλι στην κατσαρόλα και σερβίρεις
- Μπορείς να το συνοδεύσεις με φέτα και να προσθέσεις αν χρειάζεται λίγο ακόμη λεμόνι ή αλάτι