Ο καιρός θέλει ζεστή μεν αλλά χορταστική σούπα και η παραδοσιακή, ιταλική μινεστρόνε είναι η τέλεια ιδέα.
Συστατικά
- κονσέρβα φασόλια
- 2 κονσέρβες ντοματάκια
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
- 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 καρότα κομμένα σε ροδέλες
- 2 στικ σέλερι κομμένα σε λεπτές φέτες
- 1 μικρό πράσο κομμένο σε λεπτές φέτες
- 1 μεγάλη πατάτα κομμένη σε καρέ
- 2 φέτες καπνιστό μπέικον κομμένο σε λεπτές φέτες ή καρέ
- ελαιόλαδο
- ρίγανη
- 1 φύλλο δάφνης
- 1 κύβο λαχανικών
- μερικά φύλλα από σέσκουλα
- 100 γρ. κοφτό μακαρονάκι
- παρμεζάνα σε νιφάδες
Τρόπος Μαγειρέματος
- Στραγγίζεις τα φασόλια και τα αφήνεις στην άκρη
- Ρίχνεις 2 κουταλιές ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και σοτάρεις το μπέικον για 2-3 λεπτά
- Προσθέτεις το σκόρδο, το κρεμμύδι, τα καρότα, το σέλερι, το πράσο, την ξερή ρίγανη και το φύλλο δάφνης και τα αφήνει να ψηθούν σε χαμηλή φωτιά για περίπου 15 λεπτά
- Προσθέτεις την πατάτα, τα φασόλια και τις ντομάτες σε κονσέρβα
- Ρίχνεις σε ένα λίτρο ζεστό νερό τον κύβο λαχανικών να λιώσει και τον προσθέτεις στη σούπα μαζί με το κοφτό μακαρονάκι
- Ανακατεύεις καλά, σκεπάζεις το σκεύος και αφήνεις τη σούπα να βράσει σε χαμηλή φωτιά για 30-40 λεπτά
- Προσθέτεις αλάτι, πιπέρι και δοκιμάζεις αν έχουν μαλακώσει οι πατάτες
- Σερβίρεις ρίχνοντας νιφάδες παρμεζάνα.