Ένα ελαφρύ πιάτο τόσο για κυρίως όσο και για συνοδευτικό που θα φτιάξεις πανεύκολα τώρα που νηστεύεις.
Συστατικά
- 1 κιλό χταπόδι καθαρισμένο
- 250γρ. κριθαράκι χοντρό
- 4-5 κ.σ. ελαιόλαδο
- 4 κ. σ. ξίδι
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 200ml χυμό ντομάτας
- 1 κ. σ. πελτέ
- 1 φύλλο δάφνης
- 1 στικ κανέλας
- 1 κ. γ. ζάχαρη
- μαϊντανό ψιλοκομμένο
- αλάτι
- πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Ρίχνεις ξίδι στο χταπόδι, το βάζεις σε μια κατσαρόλα και το βράζεις σε χαμηλή φωτιά για μισή περίπου ώρα
- Το αφαιρείς και το κόβεις σε μικρά κομμάτια
- Αδφειάζεις το νερό που έχει αφήσει το χταπόδι στην κατσαρόλα ρίχνεις ελαιόλαδο και σοτάρεις το κρεμμύδι
- Προσθέτεις τον χυμό ντομάτας, τον πελτέ, την δάφνη, την κανέλα, την ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι, το χταπόδι και 1 φλιτζάνι νερό και το αφήνεις να βράσει για 20 περίπου λεπτά
- Σε μια δεύτερη κατσαρόλα με νερό και αλάτι βράζεις το κριθαράκι 3-4 λεπτά λιγότερο απ’ ότι αναγράφεται στη συσκευασία
- Το σουρώνεις και το ρίχνεις στην κατσαρόλα με το χταπόδι
- Το ανακατεύεις με την ξύλινη κουτάλα και το αφήνεις να βράσει σε χαμηλή φωτιά για 5-6 ακόμη λεπτά
- Σερβίρεις και στολίζεις το πιάτο με μαϊντανό.