Συνταγή για ψάρι στο φούρνο με πατάτες και λαχανικά

Ακόμη κι αν τίμησες τα ψάρια στις διακοπές σου, είναι η τέλεια ιδέα και για την πόλη. Θρεπτικό, ελαφρύ και κατάλληλο, αν προσέχεις τη διατροφή σου. Σήμερα θα το φτιάξεις στο φούρνο με λαχανικά και πατάτες. 

Συστατικά

  • 1 μεγάλο ψάρι της αρεσκείας σου
  • 2 καρότα καθαρισμένα ολόκληρα ή κομμένα σε καρέ
  • 2 πατάτες καθαρισμένες και χοντροκομμένες
  • Τα μπουκέτα από ένα μπρόκολο
  • 2 κλωναράκια σέλινο ψιλοκομμένα
  • 4 κλωναράκια μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 1 κουτ. γλυκού θυμάρι ξερό
  • 4 κ. σ. ελαιόλαδο
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • 1 ποτήρι λευκό κρασί
  • αλάτι
  • πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Πλένεις καλά τα λαχανικά και το ψάρι
  • Προθερμαίνεις το φούρνο στους 180°C
  • Λαδώνεις ένα μεγάλο ταψί και βάζεις το ψάρι
  • Τοποθετείς όλα τα υπόλοιπα υλικά γύρω από το ψάρι
  • Σε ένα μικρό μπολ  βάζεις το λάδι, το χυμό λεμονιού, το θυμάρι, το αλάτι, το πιπέρι και το κρασί και τα χτυπάς καλά
  • Ρίχνεις το μίγμα πάνω από το ψάρι και τα λαχανικά και ψήνεις για 25 περίπου λεπτά

Πηγή

Related Posts

Next Post