Τα τορτελίνια είναι τα πιο νόστιμα ζυμαρικά και όταν συνδυάζονται με την καρμπονάρα γίνονται απολαυστικά και ένα πιάτο εύκολο και γρήγορο που αγαπάει όλη η οικογένεια.
Συστατικά
- 1/2 κιλό τορτελίνια με τυρί
- 2 μέτρια κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 250 γρ.ψιλοκομμένο μπέικον
- 1/2 κιλό φρέσκα μανιτάρια κομμένα σε λωρίδες
- 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε ροδέλες
- 1 κίτρινη πιπεριά κομμένη σε ροδέλες
- 2 κ. σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
- 200 γρ. κρέμα γάλακτος
- 200 γρ. τυρί κρέμα
- 100 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
- 1/2 φλ. ελαιόλαδο
Τρόπος Μαγειρέματος
- Ρίχνεις σε ένα μικρό τηγάνι μία κουταλιά ελαιόλαδο και σοτάρεις το μπέικον μέχρι να πάρει χρώμα
- Προσθέτεις τα κρεμμύδια και αμέσως μετά τα μανιτάρια και τις πιπεριές
- Σε μία μεσαία κατσαρόλα βράζεις τα τορτελίνια ακολουθώντας τις οδηγίες στη συσκευασία
- Τα σουρώνεεις και τα βάζεις σε ένα πυρίμαχο σκεύος
- Ρίχνεις το μείγμα με τα μανιτάρια από πάνω και ανακατεύει με την ξύλινη κουτάλα για να απλωθεί παντού
- Σε ένα μπολ αναμειγνύεις την κρέμα γάλακτος, το τυρί κρέμα, την παρμεζάνα και τον μαϊντανό και ανακατεύεις καλά
- Το ρίχνεις στο σκεύος με τα τορτελίνα και τα αφήνεις να ψηθούν σε προθερμασμένο φούρνο στου 180 βαθμούς για 25 περίπου λεπτά