Το σπανάκι είναι πλούσιο σε βιταμίνες και πρόκειται για το λαχανικό που πρέπει να υπάρχει συχνά στο τραπέζι. Σήμερα θα το χρησιμοποιήσεις για να φτιάξεις σπανακόρυζο, ένα από τα κλασικά, ελληνικά πιάτα.
Συστατικά
- 1/2 κιλό σπανάκι φρέσκο
- 2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
- 4 κρεμμυδάκια φρέσκα κομμένα σε μικρές ροδέλες
- 220γρ. ρύζι γλασέ
- 1 κύβο κοτόπουλο ή λαχανικών
- Χυμό από 2 λεμόνια
- 1/3 ματσάκι άνηθο
- 2 κ.σ μαϊντανό
- ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνεις το ελαιόλαδο και σοτάρεις το κρεμμύδι
- Προσθέτεις το σπανάκι και ανακατεύεις καλά
- Ρίχνεις το ρύζι, το χυμό από το ένα λεμόνι, τον κύβο και 2 κούπες νερό
- Σκεπάζεις την κατσαρόλα και το αφήνεις να βράσει σε μέτρια φωτιά για 20-25 λεπτά
- Προσθέτεις το φρέσκο κρεμμύδι, τον άνηθο, το μαϊντανό, το χυμό από το δεύτερο λεμόνι, λίγο ακόμη ελαιόλαδο και τα αφήνεις να βράσουν για 10 λεπτά ακόμη
- Το απομακρύνεις από την εστία αφού έχεις σιγουρευτεί ότι έχει βράσει το ρύζι και σερβίρεις με φέτα