Πίτσα: Η αγαπημένη των παιδιών και δική σου επίσης. Είναι τέλεια τόσο για το μεσημέρι όσο και το βράδυ και σήμερα θα φτιάξεις την πιο θρεπτική και υγιεινή με ελληνικά, φρέσκα λαχανικά και φέτα.
Συστατικά
Για τη ζύμη
- 1/2 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 φακελάκι ξηρή μαγιά ή 25 γρ. νωπή
- 1/2 κ.γ. αλάτι
- λίγο νερό
Για την πίτσα
- 200 γρ. φέτα τριμμένη
- 100 γρ. κασέρι κομμένο σε λεπτές φέτες
- 1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε λεπτές φέτες
- 1 ντομάτα κομμένη σε λεπτές φέτες
- 8 ελιές χωρίς το κουκούτσι κομμένες στη μέση
- 1 μικρό ξερό κρεμμύδι σε ροδέλες
- 1 κ.γ. ρίγανη
Για τη σάλτσα
- 100 ml συμπυκνωμένος χυμός ντομάτας
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1/2 κ.γ. ρίγανη ξερή
- 1 κ.γ. βασιλικός ξερός
- αλάτι
- πιπέρι
- 50 ml νερό
Τρόπος Μαγειρέματος
- Αναμειγνύεις το αλεύρι με τη νωπή μαγιά διαλυμένη ή την ξερή όπως είναι και ανακατεύεις καλά
- Προσθέτεις το αλάτι και σταδιακά νερό μέχρι να γίνει η ζύμη μαλακή και εύπλαστη
- Την αφήνεις να φουσκώσει μέσα σε μία λεκάνη σκεπασμένη με μια πετσέτα για περίπου μία ώρα
- Την πλάθεις με τα χέρια και την αφήνεις για 15 λεπτά ακόμη
- Την ανοίγεις με τα χέρια δημιουργώντας σχήμα κύκλου
- Απλώνεις τη σάλτσα σε όλη την επιφάνεια της ζύμης, ρίχνεις πάνω τα υλικά και ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς μέχρι να πάρει χρώμα η ζύμη και να λιώσουν τα υλικά