Μια ζεστή και βελουτέ σούπα από μπιζέλια είναι το τέλειο βραδινό τώρα που η θερμοκρασία είναι χαμηλή.
Συστατικά
- 1/2 φλ. ελαιόλαδο
- χυμός από 1 λεμόνι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Μουλιάζεις τα μπιζέλια σε ένα μεγάλο μπολ γεμάτο νερό για 12 περίπου ώρες
- Γεμίζεις μια κατσαρόλα με νερό, ρίχνεις τα μπιζέλια και το κρεμμύδι και τα βράζεις για 1 περίπου ώρα
- Ρίχνεις τα μπιζέλια μαζί με το ζωμό τους στο μπλέντερ και τα πολτοποιείς
- Βάζεις τον πολτό σε καθαρή κατσαρόλα
- Προσθέτεις το λάδι, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύεις καλά μέχρι να πήξει
- Μόλις πήξει όσο θέλεις την αφαιρείς από τη φωτιά και σερβίρεις όσο είναι ακόμη ζεστή.