Ο μήνας ξεκινά με ένα λαχταριστό κέικ με αχλάδια που είναι φρούτα της εποχής και καρύδια. Θα το φτιάξεις εύκολα και είναι τέλειο για πρωϊνό ή για να συνοδεύσεις το απογευματινό σου τσάι.
Τρόπος Μαγειρέματος
- Βάζεις σε ένα μπολ τα αχλάδια με τη ζάχαρη, τα ανακατεύεις και τα αφήνεις για 1 ώρα
- Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 180 βαθμούς και λαδώνεις τη φόρμα ή ένα μικρό ταψί
- Ρίχνεις σε ένα μπολ τα ασπράδια, τα καρύδια και το λάδι
- Προσθέτεις τα υλικά από το πρώτο μπολ και χτυπάς καλά με το σύρμα
- Ρίχνεις στο μείγμα το αλεύρι, το αλάτι, τη σόδα και την κανέλα και συνεχίζεις το χτύπημα
- Το απλώνεις στην φόρμα και το ψήνεις για 1 περίπου ώρα
- Για να σιγουρευτείς ότι είναι έτοιμο βυθίζεις μια οδοντογλυφίδα κι αν δεν υπάρχουν υπολείμματα το αφαιρείς από το φούρνο το αφήνεις λίγο να κρυώσει και σερβίρεις