Αγαπάς πολύ τα spaghetti αλλά θέλεις μια διαφορετική γεύση. Τι λες σήμερα να τα συνδυάσεις με πιπεριά Φλωρίνης και ελιές; Ένα υγιεινό και παράλληλα super γευστικό πιάτο που θα ενθουσιάσει.
Συστατικά
- 1/2 κιλό σπαγγέτι
- 1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 2 πιπεριές Φλωρίνης κομμένες σε ροδέλες
- 2 κουταλιές του γλυκού κάπαρη
- 10 ελιές (πράσινες ή μαύρες) χωρίς κουκούτσι
- 4 μεσαίες ντομάτες χωρίς τη φλούδα τους τριμμένες
- ελαιόλαδο
- 1/2 κ.γ. ζάχαρη
- αλάτι
- πιπέρι
- 2 κ.σ. μπαλσάμικο
Τρόπος Μαγειρέματος
- Γεμίζεις μια κατσαρόλα με νερό και βράζεις τα μακαρόνια ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας
- Ρίχνεις σε ένα βαθύ τηγάνι 2 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρεις αρχικά το κρεμμύδι για 1-2 λεπτά
- Προσθέτεις το σκόρδο και της πιπεριές και σοτάρεις μέχρι να μαλακώσουν
- Ρίχνεις την κάπαρη,τις ελιές, αλάτι, πιπέρι τις τριμμένες ντομάτες, τη ζάχαρη και το μπαλσάμικο
- Ανακατεύεις καλά, χαμηλώνεις τη φωτιά και αφήνεις τη σάλτσα να βράσεις για 15 περίπου λεπτά
- Προσθέτεις τα μακαρόνια που έχεις σουρώσει
- Τα ανακατεύεις και σερβίρεις με ένα φύλλο βασιλικού