Γιορτινό, Ελληνικό, παραδοσιακή τραπέζι χωρίς αρνάκι στο φούρνο με πατάτες δεν γίνεται. Είναι το βασικό και πιο γευστικό πιάτο και φέτος θα εντυπωσιάσεις.
Συστατικά
- 3 κιλά αρνί
- 12 μεγάλες πατάτες μεγάλες κομμένες κυδωνάτες
- 2 λεμόνια (χυμό και ξύσμα)
- 1 κ.σ. αποξηραμένη ρίγανη
- 2 κλαδάκια φρέσκο θυμάρι
- 2 κλαδάκια φρέσκο δεντρολίβανο
- 3 κ.σ. μουστάρδα
- 2 ολόκληρες σκελίδες σκόρδο
- 1 φλ. νερό
- 1 φλ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- ανάμεικτα πιπέρια
- λεμονοπίπερο
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθερμαίνεις το φούρνο στους 200 βαθμούς
- Κόβεις αν θέλεις το αρνί σε μερίδες
- Σε ένα μπολ ρίχνεις το ελαιόλαδο, το χυμό και το ξύσμα από το λεμόνι, τη ρίγανη, τη μουστάρδα, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύεις καλά με το σύρμα
- Πλένεις καλά τις πατάτες και τις ρίχνεις στο μπολ και τις ανακατεύεις καλά με τα χέρια
- Τις απλώνεις στο ταψί ή τη γάστρα και προσθέτεις το σκόρδο, το θυμάρι και το δεντρολίβανο
- Με ένα μαχαίρι χαράζεις το αρνάκι και βάζεις στο κενό αλάτι και το μείγμα από λεμόνι και πιπέρι
- Βάζεις το αρνί στο ταψί και ρίχνεις από πάνω το μείγμα με το λάδι
- Προσθέτεις το νερό και καλύπτεις το ταψί με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο
- Το αφήνεις να ψηθεί για 1 τουλάχιστον ώρα, αφαιρείς το αλουμινόχαρτο και τη λαδόκολλα και το συνεχίζεις το ψήσιμο για 1 ώρα ακόμη μέχρι να πάρει χρώμα.