Το κουνουπίδι συνδυάζεται τέλεια με τα ρεβίθια και πρόκειται για ένα από τα πιο θρεπτικά και υγιεινά πιάτα.
Συστατικά
- 250γρ. ρεβίθια μουλιασμένα από το προηγούμενο βράδυ ή για 8 ώρες
- 1 μέτριο κουνουπίδι κομμένο σε μικρά μπουκέτα
- 1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
- 1 φλ. ελαιόλαδο
- 1 1/2 φκ. ντομάτα τριμμένη
- 1 κ. σ. πελτέ ντομάτας
- 1 κ. γ. κανέλα τριμμένη
- ½ κ. γ. μπαχάρι τριμμένο
- 1 κ. σ. ζάχαρη
- 1 κ. σ. ξίδι
- αλάτι
- πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σουρώνεις καλά τα ρεβίθια και τα ξεπλένεις με άφθονο νερό
- Ανοίγεις μια μεγάλη πετσέτα τα βάζεις μέσα τα σκεπάζεις και τα τρίβεις με τις παλάμες σου ώστε να απομακρυνθούν τα φλούδια
- τα ξεπλένεις και πάλι καλά και τα βάζεις στην άκρη
- Πλένεις πολύ καλά το κουνουπίδι
- Ρίχνεις στην κατσαρόλα το ελαιόλαδο και σοτάρεις το κρεμύδι για 2 περίπου λεπτά
- Προσθέτεις τα ρεβίθια ανακατεύοντας με την ξύλινη κουτάλα
- Ρίχνεις την τριμμένη ντομάτα και τον πελτέ αφού προηγουμένως τον αραιώσεις σε ένα γεμάτο ποτήρι νερό
- Τα αφήνεις να βράσουν για 2 λεπτά και προσθέτεις την κανέλα, το μπαχάρι, τη ζάχαρη, το ξίδι, το αλάτι και το πιπέρι
- Χαμηλώνεις τη φωτιά, ανακατεύεις και το αφήνεις να βράσει για 1 περίπου ώρα
- Ελέχγεις αν έχουν μαλακώσει τα ρεβίθια και προσθέτεις το κουνουπίδι
- Προσθέτεις νερό αν χρειάζεται και το αφήνεις να βράσει 15 λεπτά περίπου
- Τα τελευταία 5 περίπου λεπτά ξεσκεπάζεις την κατσαρόλα για να δέσει η σάλτσα.