Τα παραδοσιακά κοκκινιστά είναι το απόλυτο πιάτο του χειμώνα και σήμερα θα φτιάξει νόστιμο μοσχαράκι με πατάτες, καρότα, κολοκύθια και μελιτζάνες που θα σου θυμίσει τις συνταγές της μαμάς σου.
Συστατικά
- 1/2 κιλό περίπου μοσχαράκι ελιά κομμένο σε καρέ
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 3-4 ώριμες ντομάτες τριμμένες
- 1-2 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας διαλυμένο σε 1 φλιτζάνι νερό
- 2 μεγάλες πατάτες κομμένες σε καρέ
- 2 μεγάλα καρότα σε χοντρές ροδέλες
- 1 μεγάλη μελιτζάνα κομμένη σε καρέ
- 1 κ. σ. ζάχαρη
- 2/3 φλ. ελαιόλαδο
- 3-4 κόκκους μπαχάρι
- 1 ξυλάκι κανέλας
- 2 φύλλα δάφνης
- αλάτι
- πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Γεμίζεις μια κατσαρόλα με νερό μέχρι τη μέση και βράζεις το κρέας για μιάμισι περίπου ώρα
- Αφαιρείς τον αφρό που συγκεντρώνεται
- Το αφαιρείς από την κατσαρόλα και το βάζεις στο τρυπητό κρατώντας το ζωμό του στην άκρη
- Στην ίδια κατσαρόλα σοτάρεις το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά και το καρότο, τη μελιτζάνα και το κολοκύθι για 1 λεπτό στη συνέχεια
- Ρίχνεις το ζωμό τη τη δάφνη, το μπαχάρι, την ντομάτα, τον πελτέ, αλάτι, πιπέρι, τη ζάχαρη και τις πατάτες
- Ανακατεύεις με την ξύλινη κουτάλα και το αφήνεις να βράσεις για μισή περίπου ώρα μέχρι να μαλακώσουν τα υλικά
- Σερβίρεις με ζεστό ψωμί