Ένα γλυκό με λεμόνι είναι η καλύτερη ιδέα για την Τσικνοπέμπτη. Θα φτιάξεις λοιπόν πανεύκολα ένα ανάλαφρο και γευστικό cheesecake που θα ολοκληρώσει το γεύμα με τα κρεατικά.
Συστατικά
- 150 γρ. μπισκότα βανίλια ή digestive
- 100 γρ. ανάλατο βούτυρο
- 300 γρ. γιαούρτι
- 500 γρ. τυρί σε μορφή κρέμας
- άχνη ζάχαρη
- Χυμό 2 λεμόνια
- 1 λεμόνι κομμένο σε λεπτές ροδέλες
Τρόπος Μαγειρέματος
Βάση
- Θρυματίζεις τα μπισκότα
- Λιώνεις το βούτυρο, το βάζεις σε ένα μπολ, ρίχνεις τα μπισκότα και ανακατεύσεις καλά
- Απλώνεις τη βάση σε ένα τσέρκι με λαδόκολλα και την πιέζεις με τη σπάτουλα
- Βάζεις την βάση στο ψυγείο για μισή περίπου ώρα
Κρέμα
- Ρίχνεις στο μίξερ το τυρί σε κρέμα, το γιαούρτι, τη ζάχαρη και το χυμό από τα λεμόνια και χτυπάς καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν
- Βγάζεις τη βάση από το ψυγείο και απλώνεις με τη σπάτουλα την κρέμα
- Βάζεις το cheesecake στο ψυγείο για 4 περίπου ώρες
- Μόλις είναι έτοιμο το διακοσμείς με τις φέτες από λεμόνι και σερβίρεις.