Με τα εσπεριδοειδή μπορείς να φτιάξεις την πιο λαχταριστή και υγιεινή μαρμελάδα. Θα συνδυάσεις το μανταρίνι με το πορτοκάλι και θα εκπλαγείς από το αποτέλεσμα.
Συστατικά
- 15 μεσαία μανταρίνια
- 5 πορτοκάλια (όχι για χυμό)
- 2 κιλά ζάχαρη
Τρόπος Μαγειρέματος
- Πλένεις καλά τα φρούτα με άφθονο κρύο νερό
- Αφαιρείς από τα μανταρίνια το κοτσάνι με τα φύλλα και ξεφλουδίζεις τα πορτοκάλια
- Ριχνεις τα μανταρίνια σε μια κατσαρόλα με νερό και τα αφήνεις να βράσουν για 10 λεπτά
- Τα σουρώνεις και τα αφήνεις στην άκρη να κρυώσουν
- Σε μια μικρή κατσαρόλα βράζεις τις φλούδες των πορτοκαλιών για 10 λεπτά
- Τα σουρώνεις και τα βάζεις πάλι στην κατσαρόλα για να βράσουν
- Επαναλαμβάνεις μια τρίτη φορά
- Κόβεις τα πορτοκάλια σε μικρά κομμάτια και τα πιέζεις για να βγει ο χυμός τους
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνεις τα στυμμένα πορτοκάλια, τις φλούδες τους και τα μανταρίνια κομμένα στα τέσσερα
- Ρίχνεις τη ζάχαρη και τα αφήνεις να βράσουν σε δυνατή φωτιά μέχρι να πάρουν βράση
- Χαμηλώνεις τη φωτιά και αφήνεις την μαρμελάδα να βράσει για 45-50 περίπου λεπτά ανακατεύοντας διαρκώς για να μην κολλήσει
- Την αφαιρείς από τη φωτιά περιμένεις να κρυώσει και τη μοιράζεις στα γυάλινα βαζάκια.