Το cheesecake είναι δροσερό, ελαφρύ και super γευστικό γλυκό και σήμερα θα φτιάξεις με λεμόνι που ταιριάζει τέλεια με τον καφέ.
Συστατικά
- 150 γρ. μπισκότα βανίλια ή digestive
- 100 γρ. ανάλατο βούτυρο
- 300 γρ. γιαούρτι
- 500 γρ. τυρί σε μορφή κρέμας
- άχνη ζάχαρη
- χυμό 2 μεγάλα λεμόνια
- 1 λεμόνι κομμένο σε λεπτές ροδέλες
Τρόπος Μαγειρέματος
- Θρυματίζεις τα μπισκότα
- Λιώνεις το βούτυρο σε ένα μικρό σκεύος και περιμένεις να κρυώσει
- Σε ένα μπολ,ρίχνεις το λιωμένο βούτυρο και τα μπισκότα και ανακατεύεις πολύ καλά
- Απλώνεις τη βάση σε ένα στρογγυλό ταψί ή ένα τσέρκι όπου προηγουμένως έχεις στρώσει λαδόκολλα
- Την πιέζεις με τη σπάτουλα ώστε να απλωθεί ομοιόμορφα
- Την βάζεις στο ψυγείο για μισή περίπου ώρα
- Ενώ περιμένεις να κρυώσει η βάση ετοιμάζεις την κρέμα
- Ρίχνεις στο μίξερ το τυρί σε κρέμα, το γιαούρτι, τη ζάχαρη και το χυμό από τα λεμόνια και χτυπάς καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν
- Βγάζεις τη βάση από το ψυγείο και απλώνεις το μείγμα από το μίξερ από πάνω με τη σπάτουλα
- Βάζεις το cheesecake στο ψυγείο για 4 περίπου ώρες
- Μόλις είναι έτοιμο το διακοσμείς με τις φέτες από λεμόνι και σερβίρεις.