Αυτή την εποχή θα βρεις τα πιο ζουμερά βύσσινα και είναι η ευκαιρία να φτιάξεις το ωραιότερο γλυκό κουταλιού.
Συστατικά
- 2 κιλά βύσσινα
- 2 κιλά ζάχαρη
- 1 φλιτζάνι νερό
- 3 κ. σ. χυμό λεμονιού
- άρωμα βανίλιας
Τρόπος Μαγειρέματος
- Πλένεις πολύ καλά τα βύσσινα με άφθονο κρύο νερό και αφαιρείς τα κουκούτσια
- Βράζεις σε μια κατσαρόλα νερό και τα ζεματίζεις για 1 λεπτό
- Τα μεταφέρεις κατευθείαν σε ένα μπολ με κρύο νερό και τα αφήνεις για 10 περίπου λεπτά
- Τα βάζεις στο τρυπητό και περιμένεις να στραγγίξουν
- Τα βάζεις στην κατσαρόλα μαζί με τη ζάχαρη και το νερό και τα βράζεις σε δυνατή φωτιά μέχρι να δέσει το σιρόπι
- Αφαιρείς τον αφρό που δημιουργείται με την τρυπητή κουτάλα και λίγο πριν δέσει το σιρόπι προσθέτεις το χυμό λεμονιού και τη βανίλια
- Αφαιρείς την κατσαρόλα από την εστία και περιμένεις να κρυώσει το γλυκό
- Ανακινείς καλά την κατσαρόλα και μοιράζεις το γλυκό σε γυάλινα βάζα που σφραγίζουν και τα αποθηκεύεις σε δροσερό μέρος
- Όταν το ανοίξεις το φυλάς στο ψυγείο.