Το καρπούζι είναι το απόλυτο καλοκαιρινό φρούτο κι εσύ θα φτιάξεις την πιο δροσερή και ανάλαφρη γρανίτα που θα λατρέψουν τα παιδιά.
Συστατικά
Τρόπος Μαγειρέματος
- Βάζεις στο μπλέντερ και το πολτοποιείς
- Ρίχνεις τον πολτό του καρπουζιού σε μία κατσαρόλα και προσθέτεις τη ζάχαρη
- Ανακατεύεις καλά και το αφήνεις να πάρει μία βράση
- Το αφαιρείς από τη φωτιά και το μοιράζεις σε παγοθήκες
- Τις βάζεις στην κατάψυξη για 4-5 ώρες
- Τις βγάζεις από το ψυγείο και χτυπάς το περιεχόμενο στο μπλέντερ μέχρι να θρυμματιστεί
- Μοιράζεις τη γρανίτα σε παγωμένα ποτήρια, στολίζεις με ένα φύλλο βασιλικού και σερβίρεις.